gevelrenovatie

Gevelreiniging

Gevelreiniging, gevelrenovatie, graffiti verwijderen en meer

Niet alleen schone ramen, maar ook schone gevels zijn belangrijk voor de uitstraling van een onderneming. Verkleuringen en vlekken maken dat een gebouw er al snel wat armoedig uitziet. Zorg daarom dat uw gevels regelmatig gereinigd worden. Dat is niet alleen belangrijk voor representativiteit, maar ook voor het behoud van de kwaliteit van de damwand- en golfbeplating.

Gevelreiniging met hogedrukreiniging of zandstralen

Door gevels regelmatig te reinigen en te beschermen blijven zowel de esthetische eigenschappen, zoals glans en kleur, als de technische eigenschappen langer behouden. Hiervoor passen wij diverse moderne technieken toe, zoals:

  • micro-neveljetbestraling
  • hogedrukreinigen
  • voegen uithakken of –slijpen
  • (mede preventief) hydrofoberen.

Ook met het reinigen van gevels met speciale bekleding, zoals aluminium, kunststof of RVS-platen zijn wij uiterst bedreven.

Niet alleen het weer en de tijd, maar ook de mens zorgt ervoor dat gevels vervuild raken. Als iemand graffiti op uw gevel heeft gespoten is het belangrijk snel in actie te komen. Dit demotiveert de ‘spuitartiesten’, zodat ze voortaan bij uw pand wegblijven. Wij verwijderen de graffiti op zo’n manier dat er niets meer van te zien is en uw gevel weer als nieuw is.

Maak een afspraak voor gevelreiniging

Hydrofoberen

Een van de belangrijkste oorzaken van gevelaantasting is porositeit, zo kan water in het materiaal doordringen.

De gevolgen:

  • vorstschade
  • verminderde isolerende werking
  • kristallisatie van zouten (witte plekken)
  • lekkages of ‘doorslag’ van vocht
  • algen, mossen en verschillende soorten schimmels

Met hydrofoberen behandelen we uw gevels om ze waterafstotend te maken, zonder dat het vochttransport naar buiten wordt verhinderd. Zo wordt het doordringen van vocht aanzienlijk beperkt. 

Micro-neveljetreinigen (zandstralen)

Deze reinigingstechniek is in de volksmond beter bekend als zandstralen. Tijdijns de micro-neveljetbehandeling wordt met perslucht een scherp korrelproduct tegen de ondergrond geblazen. Deze korrels zijn echter geen gewoon zand, maar scherp mineraalzand zonder vrije silica of ijzerdeeltjes (Olivine) of aluminiumsilicaat zonder vrije silica of ijzer (Excellentgrit).

Voor aanvang van deze werkzaamheden plakken we alle ramen en deuren met folie af en plaatsen we netten rondom de steigers. Zo wordt overlast van fijn- en grover stof voorkomen.

Voegen uithakken

Het hervoegen van metselwerk en het verwijderen van oude voegen is een vak apart. Wij gebruiken hiervoor twee methodes: uithakken of -slijpen. Welke methode het meest geschikt is, hangt sterk af van het bestaande metselwerk en het uiteindelijk beoogde resultaat. Bij een diepte van 8 tot 15 millimeter hakken of slijpen wij het voegwerk tot een à anderhalf keer de voegbreedte uit.

Scheuren repareren

In de loop der jaren kunnen scheuren in de gevel ontstaan en ook door andere oorzaken kunnen stenen, met name bij hoeken en randen, beschadigd raken. Tijdens het uithakken of uitslijpen verwijderen we alle gescheurde of anderszins beschadigde bakstenen. Bakstenen die qua kleur en structuur het origineel zo veel mogelijk benaderen worden dan in de muur ingemetseld. Het resultaat is een strakke gevel, zo goed als nieuw, maar met een authentieke uitstraling.

Hogedrukreinigen met waterkracht

Hogedrukreinigen of stoom-cleaning is een beproefde methode, waarbij heet water onder regelbare hoge druk tegen een gevel wordt gespoten. Hierdoor weekt het vuil los, om vervolgens van de gevel af te spoelen. We stemmen de druk en temperatuur exact af op de soort vervuiling en gevel. Voor een perfect resultaat zullen we, indien nodig, een reinigingsmiddel aan het water toevoegen.

Verf en graffiti verwijderen

Verf

Sommige gevels zijn in een uniforme kleur geschilderd om ze te verfraaien. Dat is een architectonische keuze en kan mooie resultaten opleveren. Maar als de verf gaat bladderen of verkleuren, gaat dit ten koste van de representativiteit van het pand. Soms voldoet ook de kleur niet meer, omdat deze botst met de huisstijl van de nieuwe eigenaar. Ook dan kan het nodig zijn om de oude verflaag te verwijderen.

Graffiti

Graffiti is voor veel mensen een doorn in het oog. Soms zijn het hele kunstwerken, maar meestal is het onbeholpen gekrabbel. 

Mooi of niet, als eigenaar van een pand waar ongevraagd graffiti op de gevel is gespoten bent u natuurlijk niet gecharmeerd van deze “verfraaiing”. Het is dan zaak de graffiti zo snel mogelijk te verwijderen. Dit werkt ontmoedigend en zal er spoedig toe leiden dat ze uw pand links laten liggen.

De techniek

Voor het verwijderen van een of meerdere lagen verf gebruiken wij een speciale afbijt die de gevel niet aantast. De afbijt wordt ‘ingepakt’ om de werking te versterken en vervolgens afgespoten met een hogedrukspuit met een maximum van 350 Bar. Uw gevel is dan snel weer in de oude luister hersteld.

Reinigen van kunststof-, aluminium- en RVS-elementen

Moderne gevels bestaan niet meer alleen uit steen en houten kozijnen. Bij veel gebouwen zijn de gevels voorzien van platen uit diverse materialen. Ook zijn de kozijnen steeds vaker van kunststof of metaal gemaakt. Als het om kozijnen gaat, worden die tijdens de glasbewassing vaak meegenomen door de glazenwasser. Voor een optimale reiniging is er echter meer nodig.

Speciale reinigingsmiddelen

Om kunststof of metaal écht goed schoon te krijgen, zijn speciale reinigingsproducten beschikbaar. Het is echter van belang rekening te houden met alle in de gevel verwerkte materialen. Een reinigingsmiddel voor aluminiumkozijnen dat de rubber- of siliconen glasfitting aantast, doet meer kwaad dan goed. GGM maakt voor elke klus de juiste keuze uit middelen zodat alle gevelelementen schoon worden, zonder negatieve bijeffecten. Wij zijn dan ook gespecialiseerd in multimateriaalreiniging.